przekąski 09.02.2022

forszmak z namoczonym śledziem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Forszmak z namoczonym śledziem
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Jednym z głównych sekretów tradycyjnego żydowskiego forszmaku jest moczenie śledzia. Możesz użyć zwykłej wody lub mleka. Ale proponuję tym razem poeksperymentować z warzeniem. Doskonale usuwa niepożądane zapachy i smaki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz śledzie w słabej czarnej herbacie przez około 1-1, 5 godziny. Radzę okresowo zmieniać spawanie.

Ugotuj jajka, ostudź i obierz. Obierz cebulę i jabłko.

Namocz chleb w zwykłej wodzie na kilka minut przed przygotowaniem forszmaku.

Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze. Dodaj ocet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy