Jednym z głównych sekretów tradycyjnego żydowskiego forszmaku jest moczenie śledzia. Możesz użyć zwykłej wody lub mleka. Ale proponuję tym razem poeksperymentować z warzeniem. Doskonale usuwa niepożądane zapachy i smaki.
Składniki
- śledź - 600 g
- czarna herbata (słaby) – 1 L
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- jabłka - 1 rzecz
- biały chleb - 2 plasterki
- ocet balsamiczny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz śledzie w słabej czarnej herbacie przez około 1-1, 5 godziny. Radzę okresowo zmieniać spawanie.
Ugotuj jajka, ostudź i obierz. Obierz cebulę i jabłko.
Namocz chleb w zwykłej wodzie na kilka minut przed przygotowaniem forszmaku.
Przełóż wszystkie składniki przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze. Dodaj ocet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy