A co z taką oryginalną zupą grzybową-puree z pachnących czerwonych kurków? Radzę odłożyć na bok podczas gotowania i osobno usmażyć garść grzybów do dekoracji. I oczywiście Dodaj ulubione zioła i przyprawy.
Składniki
- ziemniaki - 2 kawałki
- kurki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- masło - 30 g
- rosół z kurczaka - 400 ml
- śmietana (20%) – 150 ml
- Olej roślinny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój ziemniaki na plasterki i posiekaj cebulę. Kurki dokładnie opłucz i pokrój.
Smaż ziemniaki na mieszance olejów przez kilka minut, dodaj cebulę i czosnek i smaż przez kolejne 2-3 minuty.
Dodaj kurki i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
Wlej bulion, zagotuj zupę i gotuj przez około 10 minut na dużym ogniu.
Zmiel wszystko blenderem i dodaj ciepłą śmietanę do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy