pierwsze dania 22.01.2022

ucho z sandacza i krewetek

40 min
6 porcji
Ucho z sandacza i krewetek
kab-vision, stock.adobe.com
0

UHU z sandacza i krewetek po raz pierwszy spróbowałem w restauracji. Zaskoczyło mnie bogactwo bulionu i połączenie różnych smaków. Po przygotowaniu wszystkich niezbędnych produktów próbowałem ugotować danie w domu. Okazało się bardzo smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z sandacza opłucz, pokrój na małe kawałki i włóż do rondla.

Dodaj zimną wodę, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Ziemniaki, paprykę, marchewkę i cebulę obrać, pokroić.

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę i marchewkę na złoty kolor.

Dodaj paprykę, koncentrat pomidorowy i kilka łyżek gorącego bulionu z garnka. Dusić wszystko razem przez 10 minut.

Krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i obierz.

Przenieś smażenie na patelnię z rybą, dodaj ziemniaki i krewetki. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Posolić gotowe danie i pozostawić do zaparzenia pod pokrywką na 15 minut.

Podczas serwowania dodaj do talerza posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy