Nie tylko pyszne i zdrowe, ale także piękne kanapki. Dlatego godnie ozdobią nawet świąteczny stół. I potrzebujesz tylko awokado, jajek, ogórków, dobrego pysznego chleba i dziesięciu minut wolnego czasu.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- jaja przepiórcze - 4 kawałki
- ogórki - 1-2 kawałki
- awokado - 2 kawałki
- pietruszka - 4 gałązki
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- sok z cytryny - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj awokado, chili, czosnek i natkę pietruszki w blenderze. Dopraw masę i dodaj sok z cytryny.
Gotuj jajka przepiórcze przez 4 minuty po ugotowaniu. Pozwól im ostygnąć, obierz i pokrój na pół.
Cienko pokrój ogórki.
Połóż masę awokado, plasterki ogórka i połówki jajek na kawałkach chleba. Posyp kanapki przyprawami i ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy