Wszystkim miłośnikom przetworów warzywnych bardzo radzę takie lecho z cukinii z ryżem. To nie tylko sałatka czy przystawka, ale pełne danie główne. Pomoże, gdy nie chcesz gotować, a także przyda się nawet podczas wędrówek i podróży.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij umyty ryż wodą i gotuj prawie do miękkości.
Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju przez 5 minut. Dodaj startą marchewkę i po kolejnych 10 minutach posiekaną paprykę.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj pokrojone pomidory.
Po kolejnych 10 minutach-cukinia, cukier i sól.
Kontynuuj duszenie przez 15 minut. Dodaj ryż, posiekany koperek i czosnek.
Po kolejnych 5 minutach wlej ocet i zwiń lecho w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy