lecho z cukinii z ryżem na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Lecho z cukinii z ryżem na zimę
KRISTINA KUPTSEVICH;, stock.adobe.com
0

Wszystkim miłośnikom przetworów warzywnych bardzo radzę takie lecho z cukinii z ryżem. To nie tylko sałatka czy przystawka, ale pełne danie główne. Pomoże, gdy nie chcesz gotować, a także przyda się nawet podczas wędrówek i podróży.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij umyty ryż wodą i gotuj prawie do miękkości.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju przez 5 minut. Dodaj startą marchewkę i po kolejnych 10 minutach posiekaną paprykę.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut, a następnie dodaj pokrojone pomidory.

Po kolejnych 10 minutach-cukinia, cukier i sól.

Kontynuuj duszenie przez 15 minut. Dodaj ryż, posiekany koperek i czosnek.

Po kolejnych 5 minutach wlej ocet i zwiń lecho w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy