kompot śliwkowy z miodem i przyprawami

30 min
4 porcje
Kompot śliwkowy z miodem i przyprawami
Viktor, stock.adobe.com
0

Najbardziej pikantny, aromatyczny i interesujący kompot śliwkowy uzyskuje się z miodem i przyprawami. Co więcej, można go nawet zwinąć w słoiki na zimę. Najważniejsze jest, aby dokładnie wykonać wszystkie kroki w przepisie, a przygotowanie doskonale przetrwa sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj cukier i przyprawy i gotuj przez 5 minut.

Dodaj miód, wymieszaj i odcedź syrop. Dodaj kwas cytrynowy.

Rozłóż śliwkę na połówki i włóż do sterylnych słoików.

Napełnij wrzącym syropem i zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy