bakłażan z marchewką na zimę

30 min
12 porcji
Bakłażany z marchewką na zimę
pundapanda, stock.adobe.com
0

Dzięki temu przepisowi z łatwością ugotujesz bakłażana z marchewką na zimę. Postępuj zgodnie z zaleceniami, przestrzegaj proporcji, a otrzymasz niesamowicie smaczny przedmiot. Można go podawać samodzielnie i z daniami głównymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana i namocz w osolonej wodzie przez 15 minut.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Obierz czosnek i przepuść przez prasę.

Zagotuj wodę, dodaj bakłażana i gotuj przez 3-5 minut.

Smaż marchewki na oleju, aż będą miękkie.

Połącz bakłażana, marchewkę, czosnek, sól, mieszankę papryki i ocet.

Złóż przedmiot do słoików i sterylizuj przez 10 minut.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy