Czarna rzodkiewka od dawna nie jest jakąś szczególną ciekawostką. Więc pytania, jak go ugotować, są dość logiczne i oczywiste. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić z niej świetną sałatkę na zimę przy minimalnym wysiłku. Bardzo smaczne i pikantne!
Składniki
- czarna rzodkiewka - 1 kg
 - marchew - 200 g
 - ocet jabłkowy - 80 ml
 - sól - 20 g
 - cukier - 10 g
 - czosnek - 4 ząbki
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj rzodkiewkę i marchewkę na grubej lub koreańskiej tarce.
Zmiel czosnek. Włóż wszystko do sterylnych słoików i wlej ocet.
Przykryj warzywa solą i cukrem i zalej wrzącą wodą.
Sterylizuj słoiki z sałatką w garnku z wodą przez 10-15 minut i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy