Sałatka z czarnej rzodkiewki na zimę

45 min
4 porcje
Sałatka z czarnej rzodkiewki na zimę
thodonal, stock.adobe.com
0

Czarna rzodkiewka od dawna nie jest jakąś szczególną ciekawostką. Więc pytania, jak go ugotować, są dość logiczne i oczywiste. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić z niej świetną sałatkę na zimę przy minimalnym wysiłku. Bardzo smaczne i pikantne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj rzodkiewkę i marchewkę na grubej lub koreańskiej tarce.

Zmiel czosnek. Włóż wszystko do sterylnych słoików i wlej ocet.

Przykryj warzywa solą i cukrem i zalej wrzącą wodą.

Sterylizuj słoiki z sałatką w garnku z wodą przez 10-15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy