Starta żurawina z cukrem na zimę

10 min
16 porcji
Starta żurawina z cukrem na zimę
f2014vad, stock.adobe.com
0

Najłatwiej jest przygotować surowy dżem! Starta żurawina z cukrem nie jest gotowana, co oznacza, że zachowuje swoje składniki odżywcze. Zachowaj szczególną ostrożność w stosunku do słoików — jeśli są choć trochę mokre, obrabiany przedmiot ulegnie pogorszeniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żurawinę dokładnie opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przenieś suche jagody do rondla, dodaj połowę cukru.

Zmiel masę blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładka.

Dodaj pozostały cukier i dobrze wymieszaj.

Rozłóż masę w czystych, suchych słoikach, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy