galaretka z czerwonego agrestu

20 min
8 porcji
Galaretka z czerwonego agrestu
Yotka, stock.adobe.com
0

Znanych jest wiele ciekawych przepisów na galaretkę z czerwonego agrestu. Jest przygotowywany z zagęszczaczami i bez, mielony w blenderze lub przecierany przez sito. Jeśli obecność nasion i skórki nie jest dla ciebie ważna, wypróbuj moją opcję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Agrest oczyść, opłucz i włóż do rondla.

Dodaj 1 kg cukru, przykryj i odstaw na noc.

Zetrzyj jagody lub zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego.

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Dodaj sok z cytryny i pektynę zmieszaną z pozostałym cukrem.

Gotuj wszystko razem przez 5 minut i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy