dżem jabłkowy z cynamonem

25 min
10 porcji
Dżem jabłkowy z cynamonem
al62, stock.adobe.com
0

Półki sklepowe są zaśmiecone sezonowymi jabłkami, co oznacza, że nadszedł czas, aby je konserwować. Skorzystaj z tego przepisu i zrób dżem jabłkowy z cynamonem. Nie radzę dodawać sproszkowanej wersji przyprawy, ponieważ patyczki dają znacznie silniejszy efekt.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona i posiekaj.

Ułóż kawałki owoców na patelni. Dodaj sok z cytryny, cukier, wodę, cynamon i dobrze wymieszaj.

Gotuj trzy razy przez 5 minut, robiąc przerwy na 1 godzinę.

Złap laski cynamonu i wyrzuć.

Włóż gorący dżem jabłkowy do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy