ketchup pomidorowy z czosnkiem bez octu na zimę

1 godz. 20 min.
10 porcji
Keczup pomidorowy z czosnkiem bez octu na zimę
komarinansk, stock.adobe.com
0

Miłośnikom klasycznych sosów radzę zwrócić uwagę na ten przepis na keczup pomidorowy. Czosnek nadaje mu pikanterii, a jednocześnie możesz dodać przyprawy do smaku. Zaletą tego przepisu jest również to, że ocet nie jest tutaj używany, jeśli jest przeciwwskazany lub po prostu ci się nie podoba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i resztę warzyw i zmiel wszystko blenderem.

Doprowadzić do wrzenia i gotować keczup przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj posiekany czosnek i resztę składników.

Gotuj przez kolejne 10 minut i wlej do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy