Podczas jedzenia świeżych warzyw nie powinieneś rezygnować z okazji, aby zaopatrzyć się w nie na zimę. Jeśli Pomysły się skończyły, wypróbuj mój ulubiony przepis na lecho z kalafiorem i papryką. Moja rodzina po prostu go uwielbia, więc musisz dużo zamykać.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.
Rozłóż kalafior na kwiatostany, pokrój duże kawałki.
Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona i łodygi, posiekaj.
Wymieszaj mieszankę pomidorowo-cebulową z solą, cukrem i olejem, gotuj przez 15 minut.
Dodaj pokrojone warzywa i gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.
Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.
Napełnij przygotowane słoiki gorącym lecho i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy