lecho z kalafiorem i papryką na zimę

45 min
14 porcji
Lecho z kalafiorem i słodką papryką na zimę
qwartm, stock.adobe.com
0

Podczas jedzenia świeżych warzyw nie powinieneś rezygnować z okazji, aby zaopatrzyć się w nie na zimę. Jeśli Pomysły się skończyły, wypróbuj mój ulubiony przepis na lecho z kalafiorem i papryką. Moja rodzina po prostu go uwielbia, więc musisz dużo zamykać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Rozłóż kalafior na kwiatostany, pokrój duże kawałki.

Paprykę przekrój na pół, usuń nasiona i łodygi, posiekaj.

Wymieszaj mieszankę pomidorowo-cebulową z solą, cukrem i olejem, gotuj przez 15 minut.

Dodaj pokrojone warzywa i gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, delikatnie wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym lecho i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy