gruziński sos pomidorowy satsebeli na zimę

35 min
15 porcji
Gruziński sos pomidorowy satsebeli na zimę
Oleksiy Ilyashenko, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby przygotować na zimę apetyczny pomidorowy satsebel. SOS gruziński można podawać z większością dań mięsnych i rybnych. Wielu je po prostu z chlebem pita, chlebem i tortillami. Dzielę się sprawdzonym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory i obraną paprykę na małe kawałki.

Obierz czosnek, posiekaj ostrą paprykę wraz z nasionami.

Umieść wszystko w misce blendera i dobrze zmiksuj.

Gotuj powstałą masę na małym ogniu przez 10 minut. Pamiętaj, aby mieszać, w przeciwnym razie sos się przypali.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj przez kolejne 15 minut.

Włóż gorący sos do przygotowanych słoików, zamknij pokrywki i zawiń w ciepły koc na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy