sałatka jarzynowa Salsa

30 min
4 porcje
Sałatka warzywna Salsa
ricka_kinamoto, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej niezwykłych zimowych preparatów w moim arsenale jest taka Salsa warzywna. W rzeczywistości jego skład może być prawie dowolny. Cały sekret tkwi w bardzo drobnym krojeniu i ciasnym układaniu składników w słoiku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa, zioła, czosnek i chili tak drobno, jak to możliwe.

Dodaj kukurydzę i dowolne przyprawy do smaku, w zależności od pożądanej ostrości. Wymieszaj i natychmiast mocno ubij do słoików.

Zagotuj wodę, rozpuść w niej sól i cukier i gotuj przez minutę.

Wlej olej i ocet do słoików, zalej marynatą i gotuj słoiki w garnku z wodą przez 10 minut. Rzuć sałatkę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy