Trudno wyobrazić sobie osobę, która nigdy nie kupiła szprota w pomidorach. Tak po prostu w postaci gotowej przekąski lub do przygotowania bardziej złożonych potraw. Ale jeśli często go kupujesz, proponuję iść dalej i przygotować go samodzielnie.
Składniki
- Szprot - 500 g
- kolendra - 0.5 łyżeczka
- cebula - 1 rzecz
- ziele angielskie - 4 groszek
- mąka - 1 art.
- cukier - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 1 rzecz
- ocet - 1.5 art.
- sól - 0.5 CZ. l.
- marchew - 1 rzecz
- sok pomidorowy - 300 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść i opłucz szprot.
Posiekaj cebulę i marchewkę w blenderze i smaż je przez 7-8 minut.
Dodaj ryby, sól, cukier, przyprawy i liść laurowy.
Wymieszaj sok pomidorowy osobno z mąką i wlej tam również.
Wyślij wszystko do piekarnika na 1.5 godziny w 200 stopniach pod pokrywką lub folią.
10 minut przed końcem wlej ocet.
Zwiń szprot w pomidorze w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy