dżem z czerwonej porzeczki z agarem agarowym

25 min
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki z agarem
valentinamaslova, stock.adobe.com
0

Aby twój ulubiony dżem z czerwonej porzeczki był jeszcze grubszy, dodaj trochę agaru. Dlaczego akurat on? Jest prosty, niedrogi, można go znaleźć w każdym sklepie, całkowicie naturalny, wygodny w użyciu, a ponadto pochodzenia roślinnego, w przeciwieństwie do żelatyny. Piękny wybór!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij porzeczki cukrem, rozgnieć tłuczkiem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 7 minut.

Dodaj agar-agar zgodnie z instrukcją i gotuj dżem przez kolejne 5 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy