pikantna adjika z cukinii z pomidorami i papryką

55 min
16 porcji
Pikantna adżika z cukinii z pomidorami i papryką
svetlana_cherruty, stock.adobe.com
0

Gruzińska przekąska szybko stała się popularna. Z tego powodu pojawiło się wiele różnych odmian tego dania. Z całej różnorodności przepisów dzisiaj chcę podkreślić pikantną adżikę z cukinii z pomidorami i papryką. Spróbuj, powinno ci się spodobać!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepuść cukinię, pomidory, ostrą paprykę i obraną paprykę przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w głębokim rondlu, dodaj masło, cukier i przyprawy. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

Dodaj czosnek, sól przepuszczoną przez prasę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet, włóż do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy