dżem dyniowy z orzechami włoskimi i suszonymi morelami

40 min
4 porcje
Dżem z dyni z orzechami włoskimi i suszonymi morelami
Dasha Petrenko, stock.adobe.com
0

Dżem z dyni sam w sobie jest pyszny, ale można go jeszcze bardziej urozmaicić. Dynia doskonale komponuje się z orzechami i suszonymi owocami w każdym naczyniu, a ten dżem nie jest wyjątkiem. Spróbuj, a nie pożałujesz! Z suszonych owoców proponuję suszone morele.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dynię w kostkę, przykryj cukrem i odstaw na kilka godzin.

Drobno posiekaj suszone morele i orzechy. Usuń skórkę z cytrusów i zmiel miąższ bez folii za pomocą blendera. Zetrzyj imbir.

Doprowadź dynię do wrzenia i gotuj przez 20 minut.

Dodaj pozostałe składniki i gotuj przez kolejne 15-20 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy