pieczenie 18.01.2023

placki z cukinii

30 min
4 porcje
Placki z cukinii
0

Na liście ulubionych letnich potraw naleśniki z cukinii zawsze zajmują honorowe miejsce. Są przygotowywane bardzo łatwo i zawsze okazują się delikatne, soczyste i pachnące. Do tego przepisu potrzebujesz prostych produktów, które prawie zawsze znajdują się w lodówce.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz, odetnij końcówki i zetrzyj na grubej tarce. Wyciśnij nadmiar soku rękami, aby masa była umiarkowanie wilgotna.

Placki z cukinii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj jajko ubite solą, mąkę i zmielony czarny pieprz. Wszystko dobrze wymieszaj.

Placki z cukinii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć łyżką stołową Wyspy ciasta. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Placki z cukinii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozłóż gotowe naleśniki na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju. Podawać z schłodzoną kwaśną śmietaną i świeżym koperkiem.

Placki z cukinii: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy