Babeczki jagodowe są zawsze pyszne ze względu na delikatną konsystencję, jaką daje wyróżniający się sok jagodowy. Złap sprawdzony niskokaloryczny przepis, do którego nadają się zarówno świeże, jak i mrożone jagody.
Składniki
- mąka (całe ziarno) – 175 g
- płatki owsiane - 100 g
- brązowy cukier - 60 g
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- Skórka z cytryny - 1 art.
- jaja kurze - 3 kawałki
- olej kokosowy - 100 g
- Borówka - 1 szklanka
- sok z cytryny - 65 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
Rozpuść olej kokosowy i połącz wszystko razem.
Dodaj skórkę i sok z cytryny i ponownie wymieszaj ciasto.
Dodaj jagody, delikatnie wymieszaj i ułóż w foremkach do połowy.
Piecz babeczki w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy