Pizza "cztery sery" to radość smakoszy. A jednocześnie bardzo proste w przygotowaniu danie, z którym początkujący może łatwo sobie poradzić. Co więcej, możesz obejść się bez piekarnika, a nawet bez piekarnika, z jedną patelnią. Przeczytaj więcej w przepisie!
Składniki
- mąka - 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- woda - 40 ml
- żółtka - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
- Mozzarella - 80 g
- bryndza - 80 g
- parmezan - 50 g
- Ser Gorgonzola - 50 g
- sos pomidorowy - 2 art.
- pomidory - 1 rzecz
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj masło, wodę i żółtko, sól i dodaj mąkę.
Rozłóż ciasto na dnie patelni i posmaruj sosem pomidorowym.
Obierz pomidora, zetrzyj i wymieszaj z ziołami i przyprawami do smaku. Rozłóż na wierzchu.
Rozłóż cały starty i pokruszony ser na powierzchni.
Gotuj pizzę pod przykryciem przez około 15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy