pieczenie 16.03.2022

pączki z mąki kukurydzianej z nadzieniem truskawkowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pączki z mąki kukurydzianej z nadzieniem truskawkowym
agneskantaruk, stock.adobe.com
0

Kolejna ciekawa opcja przepysznych pączków. Z mąki kukurydzianej ciasto okazuje się żółte, smaczne i pachnące! Jeśli chodzi o nadzienie, możesz użyć dowolnego według własnego uznania: rozpuszczonej czekolady, skondensowanego mleka, dżemów lub miodu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W ciepłym mleku rozpuść drożdże i cukier.

Dodaj 2 łyżki. l. mąka, wymieszaj i umieść w ciepłym miejscu na 10 minut.

Wymieszaj mąkę, ciasto, 2 łyżki.olej roślinny, jajko, sól i wanilinę.

Zagnieść miękkie ciasto, przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

Uformuj ciasto w grube kiełbaski, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 5-7 centymetrów, z których każdy ma kształt pączka.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni i smaż pączki na złoty kolor.

Za pomocą strzykawki do gotowania napełnij pączki dżemem truskawkowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy