pieczenie 22.07.2022

ptysie z ziemniakami i grzybami

45 min
4 porcje
Ptysie z ziemniakami i grzybami
Nelea Reazanteva, stock.adobe.com
0

W przypadku tego przepisu Gorąco polecam ugotowanie ziemniaków z wyprzedzeniem, aby miały czas na ostygnięcie. Ponieważ nadzienie w surowym cieście nie musi być gorące. Aby ptysie były jeszcze smaczniejsze, dodaj trochę ulubionych grzybów do ziemniaków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowane ziemniaki zetrzyj na puree z połową masła.

Na pozostałym oleju smażyć drobno posiekane grzyby z cebulą do miękkości.

Wymieszaj grzyby z ziemniakami i dopraw.

Rozwałkuj ciasto cienko, pokrój w kwadraty i ułóż na każdym nadzieniu.

Ściśnij rogi kopertą. Posmaruj ptysie jajkiem ubitym z mlekiem i posyp sezamem.

Piec w piekarniku przez 20-25 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy