Masz wolny wieczór? Przygotuj przepyszne pączki dla swojej rodziny! W tym celu radzę używać domowych produktów i wysokiej jakości mąki. Dodałem trochę kwaśnej śmietany do ciasta, ale jeśli twaróg jest tłusty, nie można tego zrobić.
Składniki
- mąka - 400 g
- twaróg - 300 g
- śmietana - 2 art.
- mleko - 50 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- cukier - 80 g
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny (bez zapachu) – 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.
Dodaj jajko, cukier, sól i mleko.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i zagnieść ciasto.
Uformuj małe kiełbaski i pokrój w poprzek na małe kawałki. Nadaj każdemu kawałkowi kształt.
Smażyć półfabrykaty w rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy