pieczenie 22.01.2022

rogaliki z twarogiem waniliowym

40 min
12 porcje
Rogaliki z twarogiem waniliowym
ld1976, stock.adobe.com
0

Z czym kojarzy ci się komfort w domu? Mam porządek, piękne kwiaty na parapetach i aromat świeżych wypieków. Alternatywnie możesz zrobić rogaliki z twarogiem waniliowym. Jest szybki, prosty i bardzo smaczny, ponieważ przepis wykorzystuje gotowe ciasto!

Składniki

dla rogalików:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej.

Zmiel twaróg w blenderze lub przełóż przez sito.

Dodaj żółtko, esencję waniliową, cukier i śmietanę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Pokrój ciasto na Trójkąty tego samego rozmiaru.

Połóż trochę twarogu na szerokiej krawędzi każdego z nich.

Wsuń krawędzie do środka, aby nadzienie nie wyciekło. Delikatnie zwiń luźne bułki.

Ułóż przyszłe rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem. Pamiętaj, że znacznie wzrosną.

Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni, a następnie kolejne 10 minut w temperaturze 180 stopni.

Gotowe rogaliki posyp cukrem pudrem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy