pieczenie 22.01.2022

ptysie z ziołami i serem

40 min
4 porcje
Ptysie z ziołami i serem
Andrei, stock.adobe.com
0

Pachnące zielone nadzienie nie pozostawi nikogo obojętnym. Jednocześnie możesz użyć absolutnie dowolnej zieleni do smaku-kolendry, bazylii, szpinaku, a nawet szczawiu. To samo dotyczy sera – po prostu wybierz swój ulubiony.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozwałkuj ciasto francuskie na cienką warstwę i pokrój w średniej wielkości kwadraty.

Na połowie każdego kwadratu wykonaj kilka równoległych cięć.

Drobno posiekaj warzywa i lekko posyp je oliwą z oliwek. Dopraw do smaku.

Dodaj starty ser do zieleni i wymieszaj.

Połóż łyżkę nadzienia na każdym kwadracie, złóż go na pół i dociśnij krawędzie widelcem.

Aby lepiej się sklejały, można je posmarować wodą lub jajkiem.

Piecz ptysie przez 20 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy