Pachnące zielone nadzienie nie pozostawi nikogo obojętnym. Jednocześnie możesz użyć absolutnie dowolnej zieleni do smaku-kolendry, bazylii, szpinaku, a nawet szczawiu. To samo dotyczy sera – po prostu wybierz swój ulubiony.
Składniki
- ciasto francuskie - 300 g
- kolendra - 1 pęczek
- bazylia - 1 pęczek
- ser - 80 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozwałkuj ciasto francuskie na cienką warstwę i pokrój w średniej wielkości kwadraty.
Na połowie każdego kwadratu wykonaj kilka równoległych cięć.
Drobno posiekaj warzywa i lekko posyp je oliwą z oliwek. Dopraw do smaku.
Dodaj starty ser do zieleni i wymieszaj.
Połóż łyżkę nadzienia na każdym kwadracie, złóż go na pół i dociśnij krawędzie widelcem.
Aby lepiej się sklejały, można je posmarować wodą lub jajkiem.
Piecz ptysie przez 20 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy