Nawet jeśli w ogóle nie masz produktów do różnych dodatków do pizzy, wystarczy ser i pomidory. W rzeczywistości otrzymasz klasyczną Margaritę, po prostu jeszcze łatwiejszą i szybszą, ponieważ gotuje się na patelni. Opowiadam!
Składniki
- mleko - 100 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 100 g
- sos pomidorowy - 3 art.
- pomidory - 1 rzecz
- Mozzarella - 50 g
- ser - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij mleko z jajkiem i masłem, dodaj mąkę i umieść ciasto na patelni. Posmaruj sosem pomidorowym.
Obierz i zetrzyj pomidora. Dopraw do smaku i ułóż na wierzchu.
Rozłóż mozzarellę i starty ser i gotuj pizzę pod przykryciem przez około 12-15 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy