Jeśli lubisz niezwykłe słodkie desery i oryginalne wypieki, zwróć uwagę na takie babeczki z twarogiem bananowym. W razie potrzeby dodaj do ciasta garść jagód lub suszonych owoców.
Składniki
- banany - 2 kawałki
- twaróg - 200 g
- mąka - 2 szklanki
- jagody - 80 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- brązowy cukier - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- masło - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem mikserem i dodaj tam stopione masło.
Zmiel banany w blenderze i wyślij do jajek, wymieszaj.
Ubij twaróg blenderem, połącz z resztą składników i ponownie wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj jagody lub inny wypełniacz.
Włóż ciasto do kokilek i piecz babeczki przez około 35 minut w 190 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy