W przypadku domowych chaczapuri możesz użyć absolutnie dowolnego sera, w tym stopionego. Aby nadzienie nie było zbyt nudne i mdłe, proponuję dodać do niego trochę więcej pomidorów do smaku. Świetny przepis przynajmniej na każdy dzień!
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- pomidory - 200 g
- ser topiony - 200 g
- pietruszka - 1 pęczek
- ser - 100 g
- żółtka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pomidory, posiekaj natkę pietruszki i zetrzyj oba rodzaje sera. Wymieszaj nadzienie.
Rozwałkuj ciasto francuskie, pokrój w kwadraty i ułóż nadzienie na każdym z nich.
Złóż półfabrykaty na pół w trójkąt, ściśnij krawędzie i posmaruj górę żółtkiem.
Piecz chaczapuri przez 25 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy