pieczenie 08.07.2022

Khachapuri kubdari

1 godz. 30 min.
4 porcje
Chaczapuri kubdari
ismishko, stock.adobe.com
0

Kubdari lub chaczapuri z mięsem są przygotowywane znacznie łatwiej niż się wydaje. Naprawdę potrzebujesz czasu, ale skomplikowane umiejętności kulinarne nie są tutaj potrzebne. Takie proste ciasto okaże się nawet dla początkujących, a nadzienie zostanie dokładnie upieczone, jeśli zrobisz wszystko zgodnie z przepisem.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj suche składniki ciasta i stopniowo dodawaj ciepłą wodę i olej.

Wymyśl wszystko dokładnie i pozostaw na godzinę.

Połącz mięso mielone i drobno posiekaną cebulę, zioła i przyprawy.

Podziel ciasto, rozwałkuj, rozłóż nadzienie i zwiń torebki.

Ponownie rozwałkuj tortille grubsze i posyp startym suluguni.

Gotuj chaczapuri w piekarniku przez 25 minut w 200 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy