Kubdari lub chaczapuri z mięsem są przygotowywane znacznie łatwiej niż się wydaje. Naprawdę potrzebujesz czasu, ale skomplikowane umiejętności kulinarne nie są tutaj potrzebne. Takie proste ciasto okaże się nawet dla początkujących, a nadzienie zostanie dokładnie upieczone, jeśli zrobisz wszystko zgodnie z przepisem.
Składniki
do testu:
- woda - 200 ml
- mąka - 400 g
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- suche drożdże - 8 g
- Olej roślinny - 4 art.
do nadzienia:
- Suluguni - 130 g
- mięso mielone - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- kolendra - 5 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj suche składniki ciasta i stopniowo dodawaj ciepłą wodę i olej.
Wymyśl wszystko dokładnie i pozostaw na godzinę.
Połącz mięso mielone i drobno posiekaną cebulę, zioła i przyprawy.
Podziel ciasto, rozwałkuj, rozłóż nadzienie i zwiń torebki.
Ponownie rozwałkuj tortille grubsze i posyp startym suluguni.
Gotuj chaczapuri w piekarniku przez 25 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy