Pyszne babeczki orzechowe zachwycają również swoim aromatem. Radzę używać orzechów włoskich, ponieważ mają wyraźny smak. Dopiero przed siekaniem usmaż je na suchej patelni lub lekko wysusz w piekarniku.
Składniki
- masło - 100 g
- mąka - 1.5 szklanki
- orzechy włoskie - 1 szklanka
- twaróg - 250 g
- Olej roślinny - 100 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 1.5 łyżeczka
- kakao - 2 CZ. l.
- cukier - 2/3 szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel orzechy w blenderze.
Ubij roztopione masło, cukier i jajka. Dodaj twaróg i olej roślinny i ponownie ubij.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj i dodaj posiekane orzechy.
Włóż ciasto do kokilek na 2/3 i piecz babeczki w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy