pieczenie 30.03.2022

babeczki orzechowe

45 min
4 porcje
Babeczki orzechowe
annapustynnikova, stock.adobe.com
0

Pyszne babeczki orzechowe zachwycają również swoim aromatem. Radzę używać orzechów włoskich, ponieważ mają wyraźny smak. Dopiero przed siekaniem usmaż je na suchej patelni lub lekko wysusz w piekarniku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel orzechy w blenderze.

Ubij roztopione masło, cukier i jajka. Dodaj twaróg i olej roślinny i ponownie ubij.

Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj i dodaj posiekane orzechy.

Włóż ciasto do kokilek na 2/3 i piecz babeczki w piekarniku przez około 35 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy