Miłośnicy zdrowych potraw z pewnością pokochają prosty przepis na naleśniki warzywne. Lepiej gotować je w sezonie, ale zimą w supermarkecie można również znaleźć świeże warzywa. Takie naleśniki podawane są ze śmietaną, różnymi sosami, kawiorem lub pasztetem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki, cebulę i zetrzyj na grubej tarce.
Drobno posiekaj pomidora, koperek i obraną paprykę.
W głębokiej misce połącz ziemniaki, cebulę, pomidor, paprykę i koperek.
Dodaj zmielony pieprz, jajka ubite solą i przesianą mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, ułóż te same Wyspy łyżką, nadając pożądany kształt.
Smażyć na złoty kolor z obu stron i ułożyć na papierowej serwetce. Powtórz z resztą masy warzywnej.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy