pieczenie 22.01.2022

placki warzywne

40 min
4 porcje
Placki warzywne
Martin Rettenberger, stock.adobe.com
0

Miłośnicy zdrowych potraw z pewnością pokochają prosty przepis na naleśniki warzywne. Lepiej gotować je w sezonie, ale zimą w supermarkecie można również znaleźć świeże warzywa. Takie naleśniki podawane są ze śmietaną, różnymi sosami, kawiorem lub pasztetem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ziemniaki, cebulę i zetrzyj na grubej tarce.

Drobno posiekaj pomidora, koperek i obraną paprykę.

W głębokiej misce połącz ziemniaki, cebulę, pomidor, paprykę i koperek.

Dodaj zmielony pieprz, jajka ubite solą i przesianą mąkę. Wszystko dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, ułóż te same Wyspy łyżką, nadając pożądany kształt.

Smażyć na złoty kolor z obu stron i ułożyć na papierowej serwetce. Powtórz z resztą masy warzywnej.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy