Miłośnicy kuchni włoskiej z pewnością pokochają pachnące ptysie z pomidorami i mozzarellą. Zwłaszcza jeśli przed podaniem udekorujesz je listkami świeżej bazylii i dodasz trochę świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- pomidory - 200 g
- Mozzarella - 100 g
- cebula - 0.5 kawałki
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ciasto na kwadraty. W połowie kwadratów Wytnij okrągłe otwory.
Połóż kwadraty z otworami na całości i lekko dociśnij.
W tej samej dziurze włóż drobno posiekane pomidory, cebulę i mozzarellę. Posyp ziołami.
Wyślij ptysie do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy