Ziemniaki w chaczapuri nie są tak powszechne i na próżno. W końcu okazuje się niezwykle smaczne i satysfakcjonujące danie. Tak, i tak łatwo się gotuje, zwłaszcza jeśli smażymy je na patelni. Po prostu ugotuj ziemniaki wcześniej, aby ostygły.
Składniki
do testu:
- kefir - 1 szkło
- mąka - 3 szklanki
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
do nadzienia:
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- ser - 200 g
- masło - 25 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść elastyczne ciasto ze wszystkich składników i podzielić na części.
Zetrzyj ziemniaki na puree z masłem. Wymieszaj z jajkiem i startym serem.
Rozwałkuj ciasto na tortille, na każdym z nich ułóż nadzienie, złóż w torebkę i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri przez 4 minuty z obu stron bez oleju na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy