pieczenie 29.12.2022

rogaliki migdałowe

35 min
8 porcji
Rogaliki migdałowe
alexshyripa, stock.adobe.com
0

Jeśli w zamrażarce jest ciasto francuskie, zrobienie rogalików migdałowych nie będzie trudne. Aby skórka była złota, podczas gotowania smaruję wypieki jajkiem i resztkami nadzienia. Wynik jest niesamowity!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Połącz miękkie masło, cukier i sól.

Dodaj ekstrakt z migdałów, 1 jajko i wymieszaj.

Dodaj oba rodzaje mąki i ponownie wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto francuskie, pokrój długie Trójkąty.

Łyżką trochę nadzienia i równomiernie rozprowadź na powierzchni. Delikatnie zwiń rogalika.

Ułóż powstałe półfabrykaty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pozostałe jajko ubij widelcem z cukrem pudrem, posmaruj powierzchnię rogalików.

Piec przez 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Wymieszaj resztki nadzienia z mlekiem i wodą. Wyjmij rogaliki z piekarnika i posmaruj powstałą mieszanką, posyp płatkami migdałów. Piec przez kolejne 7 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy