Foremki do muffinów to dar niebios dla każdej gospodyni domowej. A wszystko dlatego, że można w nich gotować prawie wszystko. Na przykład są to urocze babeczki serowe ze szpinakiem, które stanowią wspaniałą przekąskę i szybką przekąskę.
Składniki
- szpinak - 110 g
- koperek - 20 g
- Ser Cheddar - 200 g
- mleko - 250 ml
- masło - 30 g
- cebula - 80 g
- czosnek - 1 ząbek
- mąka - 350 g
- proszek do pieczenia ciasta - 10 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż na maśle, aż będzie półprzezroczysty.
Posiekaj szpinak i koperek do smaku.
Zetrzyj ser na grubej tarce, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem.
Ubij jajko z mlekiem osobno i wlej do suchej mieszanki. Dokładnie wymieszaj.
Dodaj cebulę i zioła do ciasta serowego, jeszcze raz ugniataj i napełnij foremki do muffinek 2/3.
Piec przez 20-25 minut w 180 stopniach. Możesz sprawdzić gotowość zapałką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy