Zawsze dodaję kukurydzę do pizzy, gdy jest pod ręką. Doskonale uzupełnia każde nadzienie, zwłaszcza z mięsem i pomidorami. Tym razem powiem Ci, jak zrobić pizzę na cienkim chrupiącym cieście na patelni.
Składniki
- mąka - 200 g
- sól - 1 szczypta
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 3 art.
- woda - 6 art.
- kukurydza - 50 g
- czerwona fasola (puszka) – 60 g
- mięso mielone - 80 g
- sos pomidorowy - 2 art.
- ser - 80 g
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, dodaj wodę i olej i wymieszaj.
Włóż ciasto na pół godziny do lodówki.
Zmiel fioletową cebulę i smaż z mielonym mięsem do miękkości. Dopraw do smaku.
Dodaj kukurydzę i fasolę i smaż przez kolejną minutę.
Włóż ciasto na patelnię, posmaruj sosem pomidorowym i rozłóż nadzienie na wierzchu.
Posyp startym serem i piecz przez około 12 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy