Popularne ciasto jabłkowe jest ulubionym deserem wielu osób. Często jest oferowany w kawiarniach i restauracjach. Gotowanie Charlotte nie jest trudne. Najważniejsze jest, aby wyjąć go z piekarnika na czas. Łatwo jest określić stopień gotowości za pomocą drewnianego szpikulca.
Składniki
- jaja kurze - 5 sztuk
- mąka - 160 g
- cukier - 150 g
- jabłka - 400 g
- masło (do smarowania formy) – 10 g
- cukier puder - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jabłka obrać, posiekać i pokroić w plasterki.
Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.
Dodaj przesianą mąkę w częściach i delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką.
Posmaruj formę masłem, ułóż ciasto i plasterki jabłka, tworząc piękny wzór.
Piec przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Posyp gotowe ciasto cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy