pieczenie 09.02.2022

Szarlotka & 171; Charlotte & 187;

45 min
8 porcji
Szarlotka
qwartm, stock.adobe.com
0

Popularne ciasto jabłkowe jest ulubionym deserem wielu osób. Często jest oferowany w kawiarniach i restauracjach. Gotowanie Charlotte nie jest trudne. Najważniejsze jest, aby wyjąć go z piekarnika na czas. Łatwo jest określić stopień gotowości za pomocą drewnianego szpikulca.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać, posiekać i pokroić w plasterki.

Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.

Dodaj przesianą mąkę w częściach i delikatnie wymieszaj silikonową szpatułką.

Posmaruj formę masłem, ułóż ciasto i plasterki jabłka, tworząc piękny wzór.

Piec przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Posyp gotowe ciasto cukrem pudrem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy