pieczenie 08.07.2022

chaczapuri z grzybami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Chaczapuri z grzybami
mizina, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej wszechstronnych nadzień do zamkniętych chaczapuri są grzyby. Po pierwsze, mają swój jasny smak i aromat. Po drugie, są dość soczyste, a chaczapuri są delikatne, ale jednocześnie bardzo satysfakcjonujące.

Składniki

do testu:
  • mąka - 3 szklanki
  • kefir - 1 szkło
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 1 łyżeczka
  • soda spożywcza - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz kefir, sodę, sól i cukier i pozostaw na kilka minut.

Dodaj jajko z masłem, a następnie wymieszaj mąkę i zagnieść ciasto. Pozostaw na kolejne 40 minut.

Drobno posiekaj grzyby i smaż do miękkości na maśle. Wymieszaj z posiekanymi ziołami i startym suluguni.

Podziel ciasto na części i rozwałkuj tortille.

Połóż na każdym nadzieniu, zwiń torebkę i ponownie rozwałkuj.

Wyślij chaczapuri do piekarnika na 20 minut w 200 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy