Jednym z najbardziej wszechstronnych nadzień do zamkniętych chaczapuri są grzyby. Po pierwsze, mają swój jasny smak i aromat. Po drugie, są dość soczyste, a chaczapuri są delikatne, ale jednocześnie bardzo satysfakcjonujące.
Składniki
do testu:
- mąka - 3 szklanki
- kefir - 1 szkło
- jaja kurze - 1 rzecz
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz kefir, sodę, sól i cukier i pozostaw na kilka minut.
Dodaj jajko z masłem, a następnie wymieszaj mąkę i zagnieść ciasto. Pozostaw na kolejne 40 minut.
Drobno posiekaj grzyby i smaż do miękkości na maśle. Wymieszaj z posiekanymi ziołami i startym suluguni.
Podziel ciasto na części i rozwałkuj tortille.
Połóż na każdym nadzieniu, zwiń torebkę i ponownie rozwałkuj.
Wyślij chaczapuri do piekarnika na 20 minut w 200 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy