pieczenie 29.03.2022

Babeczka z kokosem i migdałami

1 godz. 10 min.
4 porcje
Babeczka z kokosem i migdałami
minadezhda, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka ta babeczka nie jest niczym niezwykłym. Ale to dokładnie do pierwszego kęsa! Migdały i płatki kokosowe w kompozycji nadają mu zupełnie inny smak, a nawet konsystencję. A przygotowanie jest tak proste i łatwe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij masło i cukier mikserem. Dodaj jajka pojedynczo i kontynuuj ubijanie.

Dodaj kefir i ubij po raz ostatni.

Dodaj sól, sodę i przesianą mąkę i zagnieść ciasto.

Na koniec dodaj płatki kokosowe i posiekane migdały, wymieszaj i wlej ciasto do formy.

Piecz babeczkę przez około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy