Na pierwszy rzut oka ta babeczka nie jest niczym niezwykłym. Ale to dokładnie do pierwszego kęsa! Migdały i płatki kokosowe w kompozycji nadają mu zupełnie inny smak, a nawet konsystencję. A przygotowanie jest tak proste i łatwe!
Składniki
- kefir - 1 szkło
- płatki kokosowe - 1 szkło
- migdały - 0.5 szklanki
- mąka - 240 g
- masło - 170 g
- sól - 1 szczypta
- cukier - 1 szklanka
- jaja kurze - 3 kawałki
- soda spożywcza - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij masło i cukier mikserem. Dodaj jajka pojedynczo i kontynuuj ubijanie.
Dodaj kefir i ubij po raz ostatni.
Dodaj sól, sodę i przesianą mąkę i zagnieść ciasto.
Na koniec dodaj płatki kokosowe i posiekane migdały, wymieszaj i wlej ciasto do formy.
Piecz babeczkę przez około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy