pieczenie 11.02.2022

naleśniki Budyniowe z twarogiem

30 min
4 porcje
Naleśniki Budyniowe z twarogiem
0

Najsmaczniejsze naleśniki pochodzą z ciasta parzonego. Przygotowanie go wcale nie jest trudne-cały proces jest szczegółowo opisany w tym przepisie. Nadzienia mogą być różne, proponuję opcję ze słodkim twarogiem!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce rozbij jajka, dodaj sól, cukier i wanilinę.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj ciepłe mleko, przesianą mąkę i delikatnie mieszaj, aż będzie gładka.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wlej wrzącą wodę, połowę oleju roślinnego i ponownie wymieszaj.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Nasmaruj patelnię olejem roślinnym i dobrze podgrzej. Wlej pół ciasta na patelnię, równomiernie rozprowadzając je ukośnymi ruchami na całej powierzchni.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Smaż na złoty kolor, a następnie odwróć i kontynuuj smażenie po drugiej stronie. Powtórz kroki z resztą ciasta.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zmiel twaróg ze śmietaną i cukrem w blenderze.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Obficie posmaruj każdy naleśnik nadzieniem twarogowym i zawiń w słomkę.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Podawaj w całości lub krojąc naleśnik na pół.

Naleśniki Budyniowe z twarogiem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy