pieczenie 22.01.2022

biszkopty ze skórką z cytryny

25 min
12 porcji
Biszkopt ze skórką cytrynową
0

Chcesz zrobić coś na herbatę? Upiecz biszkopty ze skórką z cytryny. Możesz bezpiecznie gotować dwie, a nawet trzy porcje na raz-po prostu nie będzie można przestać. Miękkie ciasto o pysznym smaku dosłownie rozpływa się w ustach!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokiej misce ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.

Biszkopt ze skórką cytrynową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj stopione masło, wanilinę, skórkę z cytryny i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ugniataj wszystko, aż będzie gładkie.

Biszkopt ze skórką cytrynową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.

Biszkopt ze skórką cytrynową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wymieszaj ciasto i włóż do silikonowych foremek, wypełniając tylko dwie trzecie.

Biszkopt ze skórką cytrynową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Piec przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe ciasteczka pozostaw w piekarniku na 10-15 minut, a następnie połóż na talerzu i posyp cukrem pudrem.

Biszkopt ze skórką cytrynową: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy