pieczenie 24.07.2023

placki z cukinii na majonezie

25 min
4 porcje
Placki z cukinii na majonezie
0

Czasami zamiast śmietany dodaję majonez do naleśników. Doskonale radzi sobie ze swoim zadaniem, a ciasto okazuje się smaczne. Należy wziąć pod uwagę wysoką zawartość tłuszczu w produkcie i wlać mniej oleju podczas smażenia. Należy również zachować ostrożność, dodając sól.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię na drobnej tarce.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj sól, wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Wyciśnij cukinię z powstałego soku.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W osobnym pojemniku ubij jajka majonezem i mielonym pieprzem.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Połącz ubite jajka, startą cukinię, mąkę i drobno posiekane warzywa. Powinno być gęste ciasto.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Połóż małe placki na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.

Placki z cukinii na majonezie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy