Czasami zamiast śmietany dodaję majonez do naleśników. Doskonale radzi sobie ze swoim zadaniem, a ciasto okazuje się smaczne. Należy wziąć pod uwagę wysoką zawartość tłuszczu w produkcie i wlać mniej oleju podczas smażenia. Należy również zachować ostrożność, dodając sól.
Składniki
- młoda cukinia - 300 g
- Zieleń - kilka gałązek
- mąka - 4 art.
- majonez - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię na drobnej tarce.
Dodaj sól, wymieszaj i odłóż na bok na 10 minut.
Wyciśnij cukinię z powstałego soku.
W osobnym pojemniku ubij jajka majonezem i mielonym pieprzem.
Połącz ubite jajka, startą cukinię, mąkę i drobno posiekane warzywa. Powinno być gęste ciasto.
Połóż małe placki na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy