Kompot z mrożonych jagód okazuje się nie gorszy niż ze świeżych. A dzisiaj powiem ci więcej, jak go ugotować, aby zachować maksymalny smak i korzyści. Dzięki temu przepisowi nigdy więcej nie będziesz mieć przaśnych ani rozgotowanych napojów!
Składniki
- agrest (mrożony) – 300 g
 - truskawka (mrożony) – 300 g
 - Borówka (Frozen) – 300 g
 - mrożone jagody (dowolny) – 300 g
 - woda - 2-2.5 L
 - cukier - 7 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści. Możesz dodać przyprawy do smaku.
Wyślij całą mrożoną jagodę do wrzącego syropu i poczekaj, aż ponownie się zagotuje.
Gotuj kompot przez około 10 minut na małym ogniu i odstaw pod przykryciem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy