
Kompot z mrożonych jagód okazuje się nie gorszy niż ze świeżych. A dzisiaj powiem ci więcej, jak go ugotować, aby zachować maksymalny smak i korzyści. Dzięki temu przepisowi nigdy więcej nie będziesz mieć przaśnych ani rozgotowanych napojów!
Składniki
- agrest (mrożony) – 300 g
- truskawka (mrożony) – 300 g
- Borówka (Frozen) – 300 g
- mrożone jagody (dowolny) – 300 g
- woda - 2-2.5 L
- cukier - 7 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę z cukrem i gotuj, aż się rozpuści. Możesz dodać przyprawy do smaku.
Wyślij całą mrożoną jagodę do wrzącego syropu i poczekaj, aż ponownie się zagotuje.
Gotuj kompot przez około 10 minut na małym ogniu i odstaw pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy