![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/cf484a009badcd590b36a04c494b4c20.jpg)
Zamknięte chaczapuri z nadzieniem są wygodne do gotowania. A wszystko dlatego, że można je nie tylko upiec w piekarniku, ale także zrobić na patelni. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedni rozmiar ciasta, ponieważ nie będzie można go zmniejszyć w tym procesie.
Składniki
do testu:
- kefir - 1 szkło
- mąka - 3 szklanki
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:
- jaja kurze - 1 rzecz
- twaróg - 400 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj cukier, sól i sodę w kefirze. Dodaj jajko i masło.
![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/fe3b25f4bb1e7804d35859bbb240ef75.jpg)
Dodaj przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Pozostaw na 20 minut.
![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/83a0abbdc6d2b6c003401359c06a3b2b.jpg)
Zetrzyj twaróg widelcem i wymieszaj z jajkiem, przyprawami, posiekanymi ziołami i czosnkiem.
![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/ded47c49629fc0105f674e4e0865db8f.jpg)
Rozwałkuj ciasto na warstwy i ułóż nadzienie. Zwiń w woreczki i ponownie zwiń.
![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/4e5468739e56fec363499057594fd8c3.jpg)
Usmaż chaczapuri na natłuszczonej patelni z obu stron, aż się zarumieni. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
![Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5 Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/5169/8e6025a96f0ebdf59d97833f1a0b9a96.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy