Zamknięte chaczapuri z nadzieniem są wygodne do gotowania. A wszystko dlatego, że można je nie tylko upiec w piekarniku, ale także zrobić na patelni. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedni rozmiar ciasta, ponieważ nie będzie można go zmniejszyć w tym procesie.
Składniki
do testu:
- kefir - 1 szkło
- mąka - 3 szklanki
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 łyżeczka
- cukier - 1 łyżeczka
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:
- jaja kurze - 1 rzecz
- twaróg - 400 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj cukier, sól i sodę w kefirze. Dodaj jajko i masło.
Dodaj przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Pozostaw na 20 minut.
Zetrzyj twaróg widelcem i wymieszaj z jajkiem, przyprawami, posiekanymi ziołami i czosnkiem.
Rozwałkuj ciasto na warstwy i ułóż nadzienie. Zwiń w woreczki i ponownie zwiń.
Usmaż chaczapuri na natłuszczonej patelni z obu stron, aż się zarumieni. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy