pieczenie 28.05.2023

chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni

45 min
4 porcje
Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni
0

Zamknięte chaczapuri z nadzieniem są wygodne do gotowania. A wszystko dlatego, że można je nie tylko upiec w piekarniku, ale także zrobić na patelni. Najważniejsze jest, aby wybrać odpowiedni rozmiar ciasta, ponieważ nie będzie można go zmniejszyć w tym procesie.

Składniki

do testu:
  • kefir - 1 szkło
  • mąka - 3 szklanki
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • soda spożywcza - 1 łyżeczka
  • Olej roślinny - 1 art.
do nadzienia:
  • jaja kurze - 1 rzecz
  • twaróg - 400 g
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • czosnek - 3 ząbki
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj cukier, sól i sodę w kefirze. Dodaj jajko i masło.

Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Pozostaw na 20 minut.

Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zetrzyj twaróg widelcem i wymieszaj z jajkiem, przyprawami, posiekanymi ziołami i czosnkiem.

Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozwałkuj ciasto na warstwy i ułóż nadzienie. Zwiń w woreczki i ponownie zwiń.

Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Usmaż chaczapuri na natłuszczonej patelni z obu stron, aż się zarumieni. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem.

Chaczapuri z twarogiem i ziołami na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy