dania główne 22.01.2022

makrela z sosem sojowym i imbirem w piekarniku

1 godz. 20 min.
3 porcje
Makrela z sosem sojowym i imbirem w piekarniku
lena_zajchikova, stock.adobe.com
0

Taka interesująca opcja z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom nut kuchni orientalnej w codziennych potrawach. Imbir i sos sojowy nadają makreli przyjemny pikantny smak. Pamiętaj jednak, że sos może się trochę przypalić, dlatego bardzo radzę używać pergaminu do pieczenia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i wypatrosz makrelę, natrzyj ją olejem i pieprzem.

Drobno posiekaj czosnek i imbir. Włóż część do brzucha, a część wetrzyj w rybę z góry.

Polej wszystko sosem sojowym i odstaw na pół godziny.

Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni na pergaminie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy