Co zrobić, jeśli w domu skończy się mąka, ale naprawdę chcesz placków ziemniaczanych? Nie z każdym ziemniakiem i nie ze wszystkimi warzywami można się bez niego obejść, zachowując konsystencję ciasta. Dlatego proponuję prostą i niedrogą alternatywę-semolinę.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- Manka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce i odcedź płyn.
Natrzyj cebulę i czosnek, posiekaj zioła i dodaj przyprawy.
Dodaj jajko i semolinę, wymieszaj wszystko razem i odstaw na 10 minut.
Rozłóż placki ziemniaczane na patelni łyżką i usmaż z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy