Połączenie mięsa, ziemniaków i grzybów od dawna jest Klasyczne. I nic dziwnego, ponieważ jest jednocześnie smaczny i satysfakcjonujący. Co więcej, mięso może być bardzo różnorodne. Na przykład dzisiaj będą to żeberka wieprzowe.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- ziemniaki - 5-6 sztuk
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- Grzyby - 150 g
- śmietana - 4 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- bulion mięsny (lub woda) – 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka, pokrój cebulę w pióra i smaż je razem przez około 15-20 minut, aż się zarumienią.
Włóż do doniczek i posyp posiekanymi ziemniakami i grzybami.
Dodaj przyprawy, kwaśną śmietanę i zmiażdżony czosnek i zalej garnki bulionem.
Wyślij je do piekarnika na godzinę w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy