Pierwsze przepisy okroshki pojawiły się w starych książkach gospodarczych. Następnie kwas chlebowy był używany jako tankowanie, ale od tego czasu liczba opcji stała się znacznie większa. Chcę podzielić się z Wami moim ulubionym sprawdzonym przepisem!
Składniki
- kefir - 1 L
- śmietana - 200 g
- woda - 500 ml
- ziemniaki - 3 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- rzodkiewka - 200 g
- ogórki - 3 kawałki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka, jajka i ziemniaki do miękkości. Niech ostygnie.
Pokrój wszystkie składniki w drobną kostkę, dodaj posiekane zioła i przyprawy.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną, napełnij kefirem i dodaj wodę do pożądanej konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy